El grup Prisa ha tancat un acord per adquirir el 20% del capital de Prisa Radio que mantenia Godó, de manera que passarà a tenir-ne el 100%. Segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Prisa Media abonarà 45 milions d’euros a Godó, 30 en la signatura de l’operació i els 15 restants el 2023.

“Aquesta operació és un pas més en la consolidació dels negoci de ràdio i de premsa posada en marxa per la companyia i reforça el projecte industrial del grup. A més, permet a Prisa simplificar l’estructura, dotant-la de major flexibilitat i menors costos”, assenyala Prisa.

El Grupo Godó era accionista de Prisa Radio des dels seus orígens el 1992 (aleshores amb el nom d’Unión Radio), quan es van fusionar Antena 3 Radio (de la seva propietat) i la Cadena SER de Prisa.

“Amb aquesta operació, Godó es desprèn d’un actiu en la gestió operativa del qual no participava, i destinarà els recursos obtinguts a reforçar la seva aposta pel creixement orgànic i inorgànic en àrees que aportin un fort potencial de creixement i rendibilitat”, apunta el grup de comunicació català.