El consell d’administració de Prisa va aprovar divendres diversos canvis en la seva cúpula directiva. En concret, Juan Luis Cebrián ha estat nomenat nou president del grup en substitució d’Ignacio Polanco, qui assumeix la presidència honorífica. Per la seva part, Fernando, Abril-Martorell, fins ara director financer i adjunt a Cebrián, passa a substituir-lo com a conseller delegat. Finalment, Manuel Polanco Moreno ha estat nomenat vicepresident.

“El meu objectiu principal és aconseguir la definitiva estabilitat accionarial del grup, mantenir la seva institucionalitat pública, i preparar les bases d’ulteriors desenvolupaments, un cop solucionats els problemes relacionats amb l’encara excessiu deute que mantenim. Vivim encara hores difícils en què cal prendre decisions urgents i evitar qualsevol ambigüitat o confusió, tant dins de l’empresa com pel que fa a la seva imatge externa”, va assegurar Cebrián en la sessió del consell d’administració.

Per la seva part, Ignacio Polanco va manifestar que aquesta reestructuració és la culminació d’un període de transició iniciat fa cinc anys amb la mort de Jesús Polanco. “La nova composició de l’accionariat, i el fet de ser una companyia cotitzada en els mercats de Madrid i Nova York, justifica donar pas a una gestió més professionalitzada i independent de la cultura fins al moment imperant a Prisa, similar a la d’una empresa familiar”, va afegir Ignacio Polanco, se seguirà com a president de Timón, accionista de referència de Prisa, i de la Fundació Santillana.

En la mateixa sessió va dimitir com a conseller dominical Diego Hidalgo Schnurr, durant molts anys segon accionista de l’empresa i membre de l’òrgan d’administració, que seguirà en el Patronat de la Fundació Santillana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram