Ja és oficial. El Grupo Prisa realitzarà un pla de reestructuració que suposarà la reducció del 18% de la seva plantilla: 2.000 treballadors a l’Estat i 500 a Portugal i Amèrica. Segons el grup, no es descarta una segona fase en la qual s’ampliï el nombre d’afectats fora d’Espanya.

La reestructuració de la plantilla, que s’estendrà fins al primer trimestre del 2012, té entre els seus objectius “preservar el major nombre d’ocupació”, i contempla diferents mesures (externalitzacions, baixes incentivades, prejubilacions, etc.) que es concretaran en les negociacions amb els sindicats, segons ha assenyalat Prisa en un comunicat. El procés busca l’actualització del model productiu i de negoci a fi de “garantir en el futur la sostenibilitat de la companyia”.

El pla, aprovat el passat divendres per la comissió executiva, persegueix “el correcte dimensionament dels equips, la racionalització dels recursos, l’homogeneïtzació i la centralització dels processos de naturalesa global”.

Tot i que feia molt temps que s’especulava amb un aprimament de la plantilla de Prisa, la remor havia crescut des de l’entrada de Liberty al grup, ja que l’entrada de diners de l’operació facilitava afrontar la sortida de treballadors, que basculava entre 1.500 i 3.000, segons les informacions.