El consell d’administració de Prisa va aprovar aquest dimarts el nomenament de Manuel Polanco com a nou president en substitució de Juan Luis Cebrián. El relleu serà efectiu a partir de l’1 de gener.

“Liderar aquesta etapa de Prisa és un repte personal i professional apassionant. És una companyia que conec i admiro des de sempre perquè hi he desenvolupat tota la meva carrera”, assenyalava Polanco després del nomenament. “Succeir a Juan Luis Cebrián és també un repte i a la vegada un honor, i continuar el llegat del meu pare suposa un motiu d’especial exigència, motivació i un gran orgull per a mi”, afegia.

La presidència de Manuel Polanco no serà executiva i s’ocuparà bàsicament del govern corporatiu i les relacions amb els accionistes. L’encarregat de comandar els negocis del grup com a primer executiu serà Manuel Mirat, conseller delegat des de setembre.

Des d’aleshores, Prisa compta també amb nou secretari general, Xavier Pujol, i nou director financer, Guillermo de Juanes. A més, en la junta general de novembre es van incorporar cinc nous membres al consell d’administració.

Cebrián no marxa

El relleu segueix el pla de successió dissenyat per Juan Luis Cebrián, que continuarà vinculat al grup com a president d’El País i del comitè editorial de Prisa. A banda, impulsa la creació d’una fundació, que també presidiria ell, amb la qual busca “garantir la independència editorial” dels mitjans del grup. En aquest sentit, s’ha creat un grup de treball que al gener presentarà una proposta al respecte.

Cebrián va ser un dels fundadors d’El País, diari que va dirigir durant 12 anys fins al 1988, quan va ser nomenat conseller delegat de Prisa. El 2012 va assumir la presidència del grup en substitució d’Ignacio Polanco, germà del nou president del grup.

Manuel Polanco, tota una vida a Prisa

El nou president de Prisa ha desenvolupat tota la seva trajectòria al grup. S’hi va incorporar a finals dels anys 80; el 1991 ja va assumir la direcció de Santillana a Xile i Perú, i dos anys més tard va ser nomenat director general del diari La Prensa i va posar en marxa l’edició americana d’El País a Mèxic.

Polanco va assumir des de Miami la direcció internacional de Santillana per a tot Amèrica el 1996; tres anys després va ser nomenat president de GDM (Gerencia de Medios), i el 2000 de GMI (Gestión de Medios Impresos).

El 2005, Manuel Polanco es va traslladar a Portugal com a conseller a delegat de Media Capital; el 2009 va tornar a Madrid per assumir la direcció general de negocis de Prisa, i un any més tard va ser nomenat president de Prisa TV i DTS.

El juliol de 2012, quan Juan Luis Cebrián va accedir a la presidència de Prisa en substitució d’Ignacio Polanco, el seu germà Manuel va ser nomenat vicepresident del grup.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram