Després dels 129 acomiadaments a El País i dels 90 entre Cinco Días, les revistes i la comercialitzadora, ara li ha tocat el torn a la impremta. Prisa ha presentat un ERO a Pressprint que suposa l’acomiadament de 92 treballadors, 80 a Barcelona i 12 a Madrid, i una rebaixa salarial del 15% per a la resta. En el cas de la capital catalana, la mesura suposa el tancament de la planta de la Zona Franca, segons ha denunciat CCOO.

El sindicat critica que l’empresa no hagi respost a les preguntes de què passarà amb la producció de Barcelona, on s’imprimiran els tres diaris que s’hi fan (El País, As i Cinco Días) i què se’n farà de les instal·lacions i la maquinària.

Entre els 80 afectats a Barcelona hi ha treballadors fixes (alguns amb més de 30 anys d’antiguitat), eventuals i personal contractat a temps parcial. A Madrid, els 12 acomiadaments afectarien totes les àrees de l’empresa.

El comitè d’empresa demana la retirada de l’ERO per entendre que incompleix els acords signats entre la direcció de Prisa i els sindicats on es regulen els possibles processos de segregació, externalitzacions i subrogacions, a més d’establir la voluntarietat i un mínim d’indemnització en cas de no arribar a acords entre les parts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram