Audiovisuals Federats – PROA ha ampliat fins al 24 de setembre el termini per presentar projectes a la quarta edició del Programa de Creixement Empresarial, el qual té com a objectiu principal contribuir a la internacionalització de les productores del país. La convocatòria es va obrir al juliol i inicialment el termini per presentar candidatures finalitzava el 12 de setembre.

El programa consisteix en l’apadrinament d’una productora novella o sense experiència en el mercat internacional. Durant un any rebrà el suport d’un tutor experimentat perquè millori el seu projecte i ajusti l’estratègia a les seves característiques.

Els projectes poden ser d’animació, documental, ficció o entreteniment televisiu, i es poden trobar en qualsevol fase de producció (desenvolupament, producció, postproducció o finalitzats). El requisit és que tinguin una clara vocació internacional.

PROA ofereix un suport econòmic de 3.000 euros i una quota gratuïta d’un any per formar part d’una de les associacions que constitueixen la Federació.

“El premi de PROA no són només 3.000 euros, sinó el tutor que assignen al teu projecte i formar part d’una associació que ens està ajudant moltíssim”, destaca Gerard Rodríguez, productor de Japonica Films, i guanyador de la tercera edició del programa, tutelat per Manuel Monzón, d’A Contracorriente Films.

“Considero impagables les portes que ens va obrir el Manuel entre els principals agents de vendes i financers, els ‘capos’ avui en dia de la indústria del cinema europeu”, afegeix.