La Federació de Productores Audiovisuals PROA i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna han creat un màster de producció executiva audiovisual que s’iniciarà a l’octubre per satisfer la demanda que hi ha al sector i dotar d’una major amplitud de coneixements als professionals actuals.

La finalitat dels estudis especialitzats és formar professionals en el lideratge d’equips i dotar-los dels coneixements necessaris sobre el funcionament del mercat i del sector audiovisual perquè siguin capaços de prendre decisions creatives i financeres sobre qualsevol producte audiovisual. La proposta es basa en l’aprenentatge a través de casos pràctics reals, i ofereix la possibilitat de treballar amb les eines i condicions del mercat audiovisual actual.

“La internacionalització i digitalització del sector audiovisual demanda que els nous productors executius siguin professionals capaços de liderar empreses i gestionar el talent creatiu, generant continguts competitius per a qualsevol suport”, assenyala Montserrat Bou, directora general de PROA.

Pràctiques a les productores de PROA

El màster està codirigit per Francesc Escribano, director i productor executiu de Minoria Absoluta, i Francesc Vilallonga, doctor en Comunicació i Humanitats de la Blanquerna, i comptarà amb la participació de professionals del sector en actiu i amb la implicació directa de les productores audiovisuals agrupades a PROA, on es faran les pràctiques i el projecte final.

Així doncs, l’alumnat podrà desenvolupar  projectes  de ficció, documental, televisió, plataformes, entreteniment, videojocs, animació i productes transmèdia en productores com Minoria Absoluta, Zentropa, Paral·lel 40, Peekaboo Animation, Lavinia, A Contracorriente Films, Teidées Audiovisual, Distinto Films, Brutal Media, JWProduction, Lastor Media, Inicia Films, Digital Legends, Magrana, Diagonal TV, Filmax o Motion Pictures, entre d’altres.

Per a Raimon Masllorens, aquest Màster és un dels projectes “més engrescadors” que PROA ha impulsat en la seva etapa com a president. “Crec que aquesta col·laboració, entre les empreses de producció i el món educatiu, pot donar grans fruits i pot ajudar a enfortir el nostre sector”, destaca Masllorens.