Les mostres de solidaritat amb els mitjans púbics de la Generalitat i els seus professionals i de rebuig a la seva intervenció també han arribat amb força des de RTVE.

Els consells d’informatius de TVE, RNE i rtve.es troben que és una “paradoxa” que el Govern espanyol intervingui TV3 i Catalunya Ràdio per “garantir la transmissió d’una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural” quan a RTVE això no es dona.

“El conseqüent seria aplicar aquesta mateixa línia a tots els mitjans públics, inclosos els estatals, tota vegada s’ha aprovat recentment una llei que pretén garantir aquest objectiu i que hauria de ser portada a la pràctica d’immediat”, assenyalen en un comunicat conjunt. “Els mitjans de comunicació públics han de servir als ciutadans, mai als governs. A cap”, reblen els tres consells d’informatius de RTVE.

Per la seva part, els dos sindicats majoritaris la radiotelevisió pública estatal, CCOO i UGT, han mostrat la seva solidaritat amb els treballadors de la CCMA. Ambdues organitzacions remarquen que el PP “no té cap credibilitat quan defensa la intervenció del principal mitjà públic” de Catalunya, i recorden les “innumerables” denúncies de manipulació informativa fetes pels consells d’informatius en els darrers cinc anys.

“El PP i el Govern de Mariano es caracteritzen precisament per vincular els mitjans públics al poder polític, afectant el pluralisme polític i social”, afirmen CCOO i UGT.

Per la seva part, la secció sindical de la CGT a RTVE s’ha sumat al rebuig a la intervenció de l’Executiu espanyol als mitjans públics catalans. “És un negre sarcasme que el mateix Govern que manipula i censura a RTVE justifiqui intervenir altres mitjans públics per garantir una ‘informació veraç, objectiva i equilibrada'”, etziba.