Mediapubli ha presentat un ERO al Jutjat Mercantil de Barcelona, pel tancament de l’edició impresa de Público, amb el qual vol acomiadar 134 dels 160 treballadors, un 84% de la plantilla. D’aquesta manera, l’edició digital del diari hauria de subsistir amb “tan sols” 26 persones (inclosos periodistes, informàtics i personal d’administració), la majora amb salaris “molt baixos”, segons asseguren els treballadors.

En un comunicat, la plantilla ha denunciat que, en contra de la línia editorial mantinguda a Público, la seva editora “no ha dubtat en recolzar-se” en la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol. Així, exigeix que l’empresa indemnitzi els treballadors afectats de manera “justa i coherent” amb els principis defensats pel diari.

Incertesa amb el web

La plantilla diu desconèixer els plans de futur per a Público.es, ja que no se’ls ha facilitat un pla de viabilitat, però defensen que amb 26 persones no és suficient per mantenir la “qualitat” actual. A més, demanen que els treballadors que continuïn treballant al diari digital comptin amb els mateixos drets laborals per si en un futur també tanca el web.