La plataforma digital RAC+1 ha estrenat el podcast RAC1net de tecnologia, realitzat pel periodista Jordi Basté, director d’El món a RAC1, i l’enginyer informàtic Josep Maria Ganyet, col·laborador de l’emissora. Cada capítol tindrà una durada d’uns 12 minuts i la periodicitat serà quinzenal.

El nou podcast vol donar resposta als dubtes que generen les noves aplicacions digitals, parlar del món de la innovació tecnològica, i mostrar com està present en el dia a dia i s’ha filtrat en els diferents aspectes de la vida. L’espai donarà protagonisme a les relacions entre pares, fills i tecnologia.

RAC1net de tecnologia és una evolució de la secció Bits d’El món a RAC1, creada fa 14 anys per Basté i Ganyet per apropar la tecnologia a l’audiència, a la qual després es van afegir Jordi Sellas i Albert Garcia.

“En aquella època la tecnologia era diferent de com la tenim ara, però hi ha moltes preguntes que no s’han pogut respondre i ara ens les tornarem a fer. Per exemple, quina edat és la recomanable per regalar un mòbil al teu fill o què és això del control parental i com s’activa”, explica Jordi Basté. “Parlarem molt de pràctica més que de teòrica”, afegeix sobre el nou espai.

Per la seva part, Josep Maria Ganyet assenyala que els episodis del podcast “ajuden a sobreviure” en un entorn tecnològic amb fills. “Al cap i a la fi som dos pares amb fills adolescents i preadolescents que parlen de tecnologia, que parlen de mitjans. Ens fem moltes preguntes i tenim alguna resposta i alguna certesa del que hem de fer i també del que no hem de fer”, raona.