Després del canvi a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio, amb els nomenaments d’Eugeni Sallent i Fèlix Riera, respectivament, ara ha estat el torn del relleu al capdavant dels informatius. Aquest dimecres, el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha nomenat nous caps d’informatius per a la televisió i la ràdio públiques, a més d’un nou cap de programes per a Catalunya Ràdio.

En concret, Jaume Peral, fins ara redactor del programa Parlament, és el nou director dels serveis informatius de Televisió de Catalunya en substitució de Rosa Marqueta, que ocupava el càrrec des del 2007.

Per la seva part, Francesc Cano assumeix la direcció d’informatius de Catalunya Ràdio en lloc d’Agustí Esteve, que n’era el cap des del 2008, mentre que Jordi Català és el nou cap de programes de l’emissora pública en substitució de Santi Carreras, que exercia el càrrec també des del 2008.

Els tres consellers en representació de CiU i el del PP han votat a favor, mentre que els dos representants del PSC s’han abstingut.

Jaume Peral i Juanola (Figueres, 1960) va ser corresponsal a Girona de l’agència EFE, de Ràdio Nacional d’Espanya i de Catalunya Ràdio. Posteriorment es va incorporar a la redacció de Madrid de Catalunya Ràdio, i el 1992 va assumir la coordinació de Catalunya Informació coincidint amb la posada en marxa de l’emissora. Entre el 1993 i el 1995 va dirigir les seccions d’economia, societat i política d’ambdues emissores; el 1995 va assumir la subdirecció d’informatius, i tres anys més tard va ser designat cap del serveis informatius de Catalunya Ràdio i màxim responsable de Catalunya Informació. El 2004 Peral va passar a dirigir la comunicació de Catalunya Ràdio i el 2005 es va incorporar a TV3 com a cap de comunicació. Des del 2011 era redactor del programa Parlament, de TVC.

Francesc Cano i Castells (Santa Maria de Martorelles, 1979) treballa des del 2000 a Catalunya Ràdio, on ha exercit de periodista a les quatre emissores del grup. Ha realitzat el programa Primeres veus a Catalunya Música; va ser coordinador de continguts de Catalunya Cultura; ha estat una de les veus de Catalunya Informació, i actualment era coordinador de l’informatiu Catalunya vespre. Cano també és professor de comunicació i opinió pública i de teoria i tècnica del llenguatge radiofònic de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i ha estat fundador i director del portal it-intransit.eu.

Per últim, Jordi Català i Gimeno (Barcelona, 1963), després d’haver treballat a Ràdio Cornellà i als serveis informatius de Ràdio Minuto, el 1989 es va incorporar a Catalunya Ràdio, on ha estat redactor d’informatius i cap de la secció d’economia. Entre 1996 i 2004 ha estat coordinador de Catalunya Informació en la seva fase inaugural, subcap d’informatius, i cap de programes de Catalunya Ràdio. Actualment era cap de premsa i audiències, i representant dels mitjans radiofònics a la junta directiva de l’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram