Aquest dilluns Ràdio Associació de Catalunya ha donat a conèixer els guanyadors de la 13a edició dels seus premis, que es lliuraran el 9 de maig en una cerimònia que tindrà lloc a l’auditori de l’ONCE a Barcelona.

Enguany, el jurat ha distingit Sergi Cutillas, de Catalunya Ràdio, amb el premi al millor professional de ràdio per la seva tasca com a realitzador tècnic de programes i per la seva trajectòria professional en propostes de temàtica diversa.

El guardó al millor programa de ràdio també s’ha quedat a l’emissora pública i ha estat per La Tribu de Catalunya Ràdio, dirigit per Tatiana Sisquella, premiat “per presentar d’una manera alegre, sense prejudicis i mitjançant múltiples punts de vista, l’actualitat diària i alguns dels aspectes més destacats de la nostra societat”.

En aquesta categoria el jurat ha atorgat mencions de qualitat a l’espai Directe 4.0, dirigit per Xantal Llavina a Ràdio 4, per “presentar d’una manera fresca i dinàmica l’actualitat, la innovació i la tecnologia, amb una clara aposta per internet i les xarxes socials com a elements que permeten estar en constant contacte amb els oients”. I també Estira la llengua, de Ràdio Nacional d’Andorra, per divulgar “l’actualitat, el patrimoni i la realitat de la llengua catalana a cadascun dels seus territoris, així com fomentar la implicació de la ciutadania en la defensa de la llengua”.

El Premi Ràdio Associació d’innovació s’ha atorgat a RAC1 pel seguiment de la manifestació de Barcelona en motiu de l’11 de setembre, elaborat pels equips d’El món a RAC1, Versió a RAC1 i els serveis informatius. El veredicte destaca que es va realitzar una programació basada en “la innovació i l’enginy” que “va saber reflectir davant l’oient les emocions i els fets de tota una jornada històrica”.

En aquesta modalitat s’ha distingit Rubitv.cat amb una menció de qualitat per “una proposta informativa presentada des de l’àmbit privat, que potencia la cobertura de proximitat posant veu i imatge als protagonistes diaris de l’actualitat local”.

Quant al millor programa de ràdio local, el guardó ha estat per a Deixa’m tastar, de Ràdio Santa Perpètua, per “divulgar en format de magazine radiofònic el patrimoni gastronòmic del territori d’una manera amena i didàctica, amb la col·laboració de les xarxes socials”.

A més s’han atorgat mencions de qualitat per a Estem perdent els papers, de Vilassar Ràdio, per “saber repassar l’actualitat de proximitat en clau d’humor d’una manera dinàmica i en complicitat amb els protagonistes i les xarxes socials”; i Paraules en silenci, de Ràdio Pego, per “divulgar amb llenguatge actual i utilitzant els recursos del mitjà, la qualitat de la literatura catalana, en especial la poesia”.

A banda, el jurat ha atorgat quatre mencions d’honor: a la xarxa territorial de corresponsals de Catalunya Ràdio, en reconeixement a la seva tasca comunicativa d’informació de proximitat realitzada des dels inicis de l’emissora; al periodista Martí Anglada, per la seva trajectòria en diversos mitjans i per “la manera didàctica d’explicar el món en clau catalana”; a Josep Maria Martí, per la seva trajectòria en l’àmbit de la radiodifusió, i a Albert Espinosa, per la creació de Polseres vermelles.

Finalment, el guardó 1924 a l’audiovisual ha estat per al programa 8 al dia, dirigit per Josep Cuní a 8tv, per “haver sabut presentar un nou format de magazine d’informació diari en una nova proposta de franja horària des de l’àmbit de la televisió privada en català”.

El jurat dels premis estava integrat per Carles Solà (president), Assumpció Maresma, Jordi Margarit, Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella i Montserrat Agell (secretària).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram