El 22 de març de 2006 es van demolir les antenes que Radio Liberty tenia a la platja de Pals. Amb motiu del desè aniversari de la demolició, una altra emissora ubicada a la mateixa població, Ràdio Capital de l’Empordà, emetrà aquest dissabte, a partir de les 11 h, un programa especial en directe per commemorar l’efemèride i recordar la història d’una emissora que durant 42 anys va marcar el perfil del litoral i la vida de moltes persones de la comarca.

Radio Liberty, impulsada pel Govern dels Estats Units, va iniciar les seves emissions el 23 de març de 1959 i les va finalitzar el 25 de maig de 2001, el mateix any que naixia el projecte col·laboratiu Ràdio Capital de l’Empordà.

L’especial constarà de diverses entrevistes, tertúlies i reportatges, entre altres seccions, i comptarà amb la presència i testimoni d’extreballadors de Radio Liberty, veïns, responsables polítics, experts, analistes i també portaveus de Radio Free Europe / Radio Liberty. Al web de Ràdio Capital es podran descarregar àudios, vídeos i imatges del programa.

El mateix dissabte, a l’edifici Ca la Pruna de Pals (des d’on es realitzarà el programa), s’inaugurarà una exposició fotogràfica permanent amb una setantena d’imatges que recullen la història i l’evolució de la ràdio estatunidenca, que en els seus millors anys va arribar a ocupar unes 200 persones.

Radio Liberty va ser una emissora d’ona curta impulsada finançada per la CIA que durant la guerra freda emetia cap als països de l’Europa de l’Est una programació de caràcter anticomunista. Durant anys, l’emissora de Pals fou la millor de la xarxa de Radio Liberty i una de les més potents del món, amb sis transmissors d’ona curta de 250 quilovats cadascun que arribaven a 3.000 quilòmetres de distància. Entre totes les torres metàl·liques de Ràdio Liberty, a la platja de Pals sumaven 1.350 quilovats.