La Subdirecció General d’Ordenació de l’Espai de Comunicació Audiovisual de la Generalitat ha enviat a Ràdio Contrabanda l’ordre de tancament del centre emissor del Turó de Rovira, on hi ha la seva antena. Segons l’emissora, si en el termini de 20 dies des de que van rebre la notificació no l’han clausurat, se la sancionarà amb més de 100.000 euros. La mesura forma part del pla integral que pretén regular les emissions que es fan des del Carmel.

“Onada repressiva”

Contrabanda denuncia que el tancament de l’antena faria que a molts barris de Barcelona no hi arribés el senyal de cap ràdio lliure. En aquest sentit, recorda les interferències que Mola FM provoca des de fa uns dos anys al 96.6 de Ràdio Bronka i Ràdio Pica, i les de Rock&Gol al 103.9 de Radio Línea IV.

Per a Ràdio Contrabanda, tot plegat es tracta d’una “nova ofensiva” contra les ràdios lliures i els mitjans alternatius en el context de retallades generalitzades: “L’onada repressiva contra les mobilitzacions que s’hi oposen, la manca de comunicació i transparència des de les altes esferes i el silenciament dels únics canals no dependents del joc polític i del mercat, formen part d’una mateixa estratègia”, asseguren al seu web.

L’emissora, que emet al 91.4 de la FM, defensa que a través de la seva trentena de programes es dóna veu a projectes socials i culturals, i es difonen problemàtiques que no tenen cabuda en els mitjana convencionals.