Mala maror a Ràdio Sabadell. Bona part dels treballadors de l’emissora municipal s’ha agrupat en la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou per denunciar públicament la “politització” de l’emissora, les constants “coaccions i amenaces” que pateixen, la “precarietat” de les condicions laborals, i una “gestió lamentable” que, asseguren, està “moguda pel revengisme”.

En un comunicat, el col·lectiu critica les “visites constants” del regidor de Comunicació, Miquel Soler (de Guanyem), als despatxos de la direcció de l’emissora, al capdavant de la qual hi ha Montse Pérez des de principis d’any. També denúncia reunions de treballadors amb el regidor i “especialment” amb membres de la direcció on s’han emprat “coaccions i amenaces”, com per exemple posant sobre la taula possibles acomiadaments o fins i tot el tancament de l’emissora.

Programació “desproporcionada”

A banda, Ràdio Sabadell Diu Prou afirma que la nova programació és “desproporcionada pels recursos humans disponibles” i “no s’ajusta en absolut a la realitat de l’empresa”. En aquest sentit explica que, amb els mateixos efectius que la temporada passada, han d’emetre més hores de programació (per exemple en informatius i esports), el que ha provocat que “per sistema” facin jornades superiors a les deu hores per cobrir tota la feina encomanada.

Els treballadors també acusen els nous gestors de l’empresa de no haver acabat amb les “desigualtats de condicions i sous del passat”, tal com havien promès, i demanen un conveni que reguli horaris, jornades, festius, categories, etc.

La plataforma també denuncia que la direcció ha proposat al consell d’administració prescindir d’un treballador que porta 15 anys a l’empresa –és “un dels puntals de la ràdio”, asseguren– amb raons “falses”, el qual en els darrers mesos ha estat “apartat” d’algunes de les seves funcions habituals. La plantilla considera que la decisió podria ser una “venjança personal i política”.  

Reaccions polítiques

Del conglomerat de partits que formen el govern municipal –ERC, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem– només la Crida s’ha pronunciat, assegurant haver rebut amb “preocupació” la informació del comunicat, i instant el govern del qual forma part a “obrir un diàleg per tal de redreçar aquesta situació”. La Crida per Sabadell (que aplega la CUP i moviments socials locals) s’ha compromès “a analitzar la situació en profunditat i fer les indagacions pertinents per tal d’abordar aquest conflicte”.

Per la seva part, tots els partits de l’oposició han demanat a l’equip de govern una reacció, segons recull el web de la pròpia Ràdio Sabadell. El Partit Demòcrata considera que la situació de l’emissora no s’hauria de solucionar als despatxos dels partits, i ha demanat que es convoqui un consell d’administració extraordinari perquè els treballadors “hi puguin dir la seva”.

Per la seva part, el PSC ha assegurat que portarà el conflicte al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, i ha demanat la dimissió del regidor de Comunicació, Miquel Soler; la directora de la ràdio, Montse Pérez, i la cap d’operacions, Carme Matamala. 

Ciutadans no ha demanat dimissions, però davant de la “gravetat” del que ha denunciat la plantilla, sí ha instat a què se li retiri la responsabilitat sobre l’emissora a Guanyem.

Finalment, el PP ha atribuït la situació a la mala gestió de l’equip de govern i ha apuntat l’alcalde Juli Fernàndez (ERC) com a màxim responsable. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram