Aquesta setmana l’emissora municipal Ràdio Sarrià ha incorporat a la seva graella un programa elaborat per l’alumnat de l’Institut de Sarrià de Ter en el marc de l’assignatura optativa de periodisme. L’institut a la ràdio neix amb l’objectiu d’apropar el món dels mitjans de comunicació i la narració periodística als més joves.

Amb la iniciativa es vol donar a conèixer el mitjà local, però també la feina que hi ha al darrere d’una proposta radiofònica. Així doncs, els alumnes treballen i preparen a classe tot el contingut de cada edició i, posteriorment s’enregistra als estudis de Radio Sarrià.

L’institut a la ràdio compta amb diferents seccions entorn de l’activitat social i acadèmica del centre, amb un tema monogràfic en cada emissió. El programa té periodicitat quinzenal, però es podrà escoltar tots els dimarts a les 19 h, i en remissió el dimecres a les 13.20 i 20.20 h. També estarà disponible al web de Ràdio Sarrià.

De de l’Institut de Sarrià de Ter es valora positivament la iniciativa. D’una banda, per la possibilitat de fer servir la ràdio com a eina pedagògica, i de l’altra, per la possibilitat d’obrir l’institut al seu entorn i donar a conèixer la seva activitat com a institució cultural i educativa de la zona.

El projecte s’emmarca en el pla de programació 2020-2021 de l’emissora municipal, que incorpora diferents formats basats en la participació ciutadana i potencia les retransmissions en directe dels fets rellevants a nivell local.