El jurat de la 20a edició del Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga va fer públic aquest dijous els guanyadors dels guardons d’enguany, els quals es lliuraran el proper 21 de març a Múrcia. En la categoria de premsa escrita, el guanyador ha estat Rafael Jorba, columnista de La Vanguardia.

El veredicte destaca que Jorba constitueix “una referència del periodisme d’anàlisi, didàctic però profund, sobre les realitats polítiques i socials de caràcter internacional i, específicament, de l’àmbit europeu. El jurat també destaca que els seus articles “estan inspirats en la millor i més àmplia cultura europea que aposta pels valors de la integració i de la ciutadania”.

En la modalitat de ràdio, enguany el premi és per a Rafael Panadero, cap d’internacional de la Cadena SER, pel “seu enfocament i la seva aposta per convertir la informació europea de la SER en una cobertura quotidiana i propera, reflectida no només en la informació diària, sinó també en els especials”.

Finalment, en la categoria de televisió s’ha distingit Carlos Franganillo, corresponsal a Moscou de TVE. Segons el jurat, Franganillo “demostra dia a dia que és un excel·lent reporter, que està sobre el terreny complint amb el doble objectiu d’entendre què passa i explicar-ho de la millor manera possible a l’espectador, conscient que entendre Rússia i el que va sar l’antiga URSS és un dèficit del qual pateix sovint Europa”.

El Premi Salvador de Madariaga està convocat per l’Associació de Periodistes Europeus, la Representació a Espanya de la Comissió Europea i l’Oficina a Espanya del Parlament Europeu.