El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull aquest dimarts, a les 18.30 h, la presentació del llibre Desconstruint els mèdia a l’aula. Del reality a les fake news, de l’escriptor i professor de secundària Ramon Breu, editat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

L’acte comptarà amb la participació de Núria de José, vocal de la junta de govern del Col·legi; Francina Martí, presidenta de Rosa Sensat, i Alba Ambrós, professora de la Facutlat d’Eudació de la Universitat de Barcelona, a més de l’autor, Ramon Breu.

El llibre vol contribuir a l’educació i alfabetització mediàtica. Aquesta es planteja amb l’objectiu de formar els infants, els joves i els adults perquè facin un ús crític dels mitjans de comunicació, amb criteris propis i des de valors com la tolerància, la convivència i el respecte per la diferència; oferir un model d’anàlisi reflexiva de l’entorn mediàtic, i promoure el gust per la pregunta, el diàleg i la crítica, per descobrir i reinterpretar.

L’autor entén que l’entramat mediàtic i les xarxes socials sovint construeixen narratives de vida i visions del món poc rigoroses o directament falses, que transmeten a la ciutadania contravalors i comportaments que no s’adiuen amb les finalitats d’una educació democràtica i crítica.