Una quarantena d’institucions científiques, col·legis professionals, i organitzacions i entitats socials han alçat la veu per reclamar una secció especialitzada sobre ciència i coneixement a tots els informatius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Més concretament, es demana que la ciència en general –i en particular la innovació, la salut, el medi ambient i la recerca– es tracti en un espai diferenciat i especialitzat com es fa amb els esports i el temps.

“Creiem que la nova realitat que ja estem vivint, tant pel coronavirus com per les dramàtiques emergències climàtiques i ecològiques, requereixen més que mai que es posi a la ciència al centre de la societat. Només amb major reconeixement social del paper que els i les científiques desenvolupen, amb major difusió de les troballes i evidències que ens estan alertant contínuament de les gravíssimes crisis que ens amenacen, podrà la societat fer front a l’actual incertesa sobre el seu futur”, assenyalen en un manifest conjunt.

Per això, els impulsors del manifest demanen als responsables dels mitjans públics de la CCMA la creació d’un bloc específic, amb especialistes en periodisme científic, a tots els espais informatius.

“Ara que la societat està comprenent que sense un sistema públic de salut adequat i una investigació científica ben finançada i reconeguda socialment, la resta d’aspectes de la vida són secundaris, és hora que els mitjans de la CCMA s’adaptin a aquesta realitat”, defensen.