L’organització internacional ha mostrat el seu rebuig a la condemna a Cafè amb Llet per denunciar l’opacitat del sistema sanitari català. Reporters sense Fronteres considera la sentència una “una clara limitació a la llibertat de premsa” i recorda que els 10.000 euros d’indemnització que ha de pagar la publicació al demandant, Josep Maria Via (alt càrrec de la sanitat catalana), la posen en perill.

“En el context actual de crisi econòmica, d’Espanya en general i de Catalunya en particular, resulta més important encara tota informació sobre el destí de fons públics”, assegura l’organització. En aquest sentit, RSF assenyala que és “totalment inacceptable castigar la investigació periodística” dels responsables de Cafè amb Llet, Albano Dante i Marta Sibina. “És dret i obligació de qualsevol periodista informar sobre casos de corrupció”, afegeix en un comunicat Reporters sense Fronteres.

Manifest #MésCafèambllet

Dies abans del posicionament de l’organització internacional, a la xarxa es va impulsar el manifest de suport #MésCafèambllet, que en el moment d’escriure aquestes línies ja ha rebut el recolzament de gairebé 900 persones.

El document considera que la sentència és “alarmant” perquè, a més de suposar “una amenaça clara per a la llibertat d’expressió i d’informació i per al periodisme crític i independent”, la justícia ha resolt la denúncia contra la publicació molt abans que hagin arribat als jutjats els casos de corrupció que ha destapat.