La Fundació World Press Photo ha anunciat els autors i treballs nominats en la 63a edició dels prestigiosos guardons de fotoperiodisme, entre els quals hi ha dos fotògrafs catalans.

Ricard García Vilanova ha estat nominat en la categoria de Temes d’actualitat amb una fotografia sobre les manifestacions populars a l’Iraq, conegudes com Tishreen Revolution, i que van començar a finals de 2019.

Per la seva part, Ramon Espinosa ha estat nominat en la categoria de Notícies d’actualitat per una fotografia sobre la devastació que va causar l’huracà Dorian al setembre de 2019.

De la resta de l’Estat només hi ha un altre nominat, el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez, en la modalitat de Naturalesa.

Enguany en el concurs de fotografia han participat 73.996 imatges de 4.282 autors, i en el de narrativa digital s’han inscrit 287 produccions.

Els guanyadors de les diferents categories s’anunciaran el 16 d’abril.

Exposició a Barcelona

Els treballs guardonats en el World Press Photo s’exposaran per 16a vegada a Barcelona de la mà de la Fundació Phographic Social Vision. Serà al CCCB del 25 d’abril a l’1 de juny, una setmana més que en les anteriors edicions a causa de la gran assistència.

A més, la Fundació també amplia el programa de visites guiades a públic general amb noves sessions tots els caps de setmana (dissabtes i diumenges, a les 11h) com a resposta a l’alta demanda rebuda i a l’èxit de visites comentades de l’any passat.