Notícies

Rita Marzoa és designada nova consellera de la CCMA en segona votació

|2015-07-22T18:51:41+02:0022 Juliol 2015|Comunicació21

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la designació de Rita Marzoa com a nova membre del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per cobrir la vacant de Xavier Guitart, que el setembre de 2013 va deixar el càrrec per assumir la presidència del Clúster Audiovisual de Catalunya.

Proposada per Esquerra amb el suport de CDC, la periodista de Catalunya Ràdio ha estat designada en segona votació amb 70 vots a favor, 58 en contra i 4 abstencions, ja que en la primera no ha obtingut els dos terços necessaris.

Crítiques de Col·legi i Sindicat de Periodistes

La designació d’un nou membre de la CCMA no ha estat ben vista per tothom. Per al Col·legi de Periodistes, el “sobtat” procés per ocupar un lloc que portava vacant des de feia gairebé dos anys ha estat una “nova oportunitat perduda”. En aquest sentit, el CPC reclama que es convoquin concursos “oberts i transparents” per escollir els directius dels mitjans públics, tot rebutjant els nomenaments “fets amb criteris polítics”.

Per la seva part, el Sindicat de Periodistes també havia rebut amb “sorpresa” el procés per nomenar una nova consellera. Al seu parer, ara no tocava nomenar una nova membre del consell de govern, sinó reprendre les tasques de la ponència conjunta de reforma de les lleis audiovisuals