L’empresari Ferran Rodés, president de l’editora de l’Ara i del hòlding tecnològic ISP Digital, considera que actualment la premsa és un sector amb una “vulnerabilitat creixent” i que cal “prendre consciència” del que això suposa en les societats democràtiques que tracten de generar progrés social. “És un tema al qual cal posar remei”, assenyala en una entrevista a Dircomfidencial.

El directiu opina que la premsa és “vulnerable” perquè l’atenció del lector “no està concentrada, està dividida en milers de mitjans”. Per aconseguir la seva atenció, però, no creu que les fusions siguin “l’única solució”. Sí aposta clarament per fomentar les subscripcions, com fa l’Ara des dels seus inicis.

“Convé que aquests mitjans tinguin subscriptors, persones que els llegeixin d’una manera recurrent perquè puguin fer el que fan. Aquesta és una espiral virtuosa. Com més subscriptors, millor contingut. Crec que estem a punt d’arribar aquí, però encara no ho hem fet”, assenyal Ferrar Rodés al digital.

Sobre com aplicar-ho en mitjans de dimensions i dirigits a comunitats reduïdes, apunta: “Es parla sempre del New York Times, però imaginem mitjans amb àmbits lingüístics més petits. Com ho fan? Cal cuidar aquests mitjans i l’única manera que se m’acut és que la ciutadania d’aquests llocs prengui consciència de què signifiquen. Tots reben algun tipus d’ajuda pública, i durant aquesta transició la necessitaran, però a mitjà i llarg termini hauran de valer-se per ells mateixos i per a això necessiten estendre aliances amb la seva pròpia comunitat”.