Ja hi ha candidat per substituir José López Jaraba com a director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV). El PP ha proposat per al càrrec Rosa Vidal Monferrer, advocada de l’Estat en excedència i sòcia de Broseta Abogados, on actualment dirigeix l’àrea de dret públic.

Els populars han donat a conèixer el nom de Vidal en una reunió amb l’oposició on s’han posat en comú les vuit candidatures al consell d’administració que es votaran la propera setmana. Per al consell, el PP ha presentat com a representants Lázaro Marín, secretari del consell social de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; Vicente Navarro de Luján, director de projecció cultural i social de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València i exdirector general del Llibre i Biblioteques de la Generalitat; María Estela Bernad, professora de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Jaume I; i Aránzazu Calzada, secretària general de la Universitat d’Alacant.

Per la seva part, el PSPV ha proposat les periodistes Rosa Solbes i Xelo Miralles; Compromís ha presentat Rafael Xambó, sociòleg i professor de la Universitat de València (l’únic que repeteix), mentre que Esquerra Unida ha presentat el també sociòleg i periodista Manuel Salvador Jardí.

Les candidatures es votaran el 4 d’octubre

Els partits de l’oposició, en desacord amb la nova llei de l’ens, s’han avingut a recolzar una llista única amb vuit candidats per no quedar sense representació al consell d’administració de RTVV. De moment, han evitat pronunciar-se sobre el perfil de Rosa Vidal, en espera de la seva intervenció dilluns davant la comissió de control de l’ens.

Posteriorment, el ple de les Corts del dijous 4 d’octubre votarà tant als vuit consellers com a la directora general. Per ser escollits necessiten el recolzament de tres cinquenes parts. Si no aconsegueixen el suport suficient, podrien ser escollits en un altre ple per majoria simple.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram