La Corporació RTVE i l’agència Efe han signat un conveni pel qual compartiran “sinergies i recursos” en algunes corresponsalies fora de l’Estat. Així ho va assegurar aquest dimarts en compareixença parlamentària el president de l’ens, Leopoldo González-Echenique, confirmant en part les informacions aparegudes al respecte.

D’entrada, l’acord preveu que, en algunes capitals, les oficines RTVE es traslladin a les que té Efe per compartir despeses, mentre que en d’altres es compartirà corresponsalia. “Amb aquest conveni RTVE aconsegueix ampliar la seva presència a tot el planeta gràcies al recolzament d’Efe”, va destacar Echenique. Per a la direcció de l’agència, amb l’acord s’oferirà un servei “més eficient i de major qualitat”.

Mèxic, Bogotà, Moscou, Buenos Aires, Rio i Tòquio

El trasllat a les oficines d’Efe de moment es farà a Mèxic, Bogotà i Moscou, i es preveu que suposi un estalvi de gairebé 80.000 euros el 2014. Pel que fa al “corresponsal compartit”, serà un professional contractat per Efe i format “audiovisualment” per RTVE que serà la imatge de la televisió pública en algunes capitals on fins ara no hi tenia presència.

Així, el 2013 es posarà en pràctica a Buenos Aires, des d’on s’informarà de totes les notícies que es produeixin a Argentina amb un estalvi anual de 340.000 euros, un 76% menys que el que fins ara paga TVE per la seva presència al país. A més, el 2014 s’estrenaran noves corresponsalies a Rio de Janeiro i a Tòquio, amb un estalvi de 280.000 euros.

L’acord també preveu que Efe garanteixi a RTVE l’assistència a tot el món “sempre que existeixin possibilitats tècniques des del punt de vista audiovisual per fer-ho i a un preu de mercat”. La direcció de l’agència remarca que, des de fa anys, ja comparteix algunes delegacions amb RTVE.