Televisió de Catalunya participa en el projecte europeu HBB4ALL (Hybrid Broadcast Broadband for All), orientat a la creació d’aplicacions que explorin millores en l’accessibilitat als mitjans amb la utilització eficaç de l’estàndard HbbTV en la televisió connectada. El projecte es va iniciar el passat desembre i té una durada de 36 mesos.

HBB4ALL està cofinançat per la Comissió Europea i està coordinat per un equip multidisciplinar de recerca del Centre d’Accessibilitat i Intel·ligència Ambiental de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona. El projecte l’integruen dotze socis europeus, entre els quals hi ha institucions acadèmiques (UAB i UPM), broadcasters (RBB, RTP, CCMA i SWISS TXT), instituts de recerca (IRT i Vicomtech) i pimes (VSonix, Screen Subtitling Systems, People’s Playground i Holken Consultors & Partners).

TV3 contribueix amb dos pilots

L’aportació de TV3 en el projecte, cofinançat per la Comissió Europea, es concentra en dos pilots de televisió interactiva. El primer d’ells està orientat a la generació multiplataforma de subtitulació personalitzada. Per la seva part, en el segon pilot s’experimentarà en la producció i distribució d’àudios alternatius a cada vídeo, afegint-hi canals d’àudio més clars per a persones amb dificultats auditives, audiodescripció per a persones cegues i multillenguatge. A part de la televisió connectada HbbTV, no es descarta ampliar les proves a altres plataformes interactives com poden ser els mòbils o les tauletes.

L’objectiu d’aquest projecte és doble. D’una banda, HBB4ALL pretén estudiar les possibilitats de les noves tecnologies per donar resposta a les demandes d’accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials, incidint en la qualitat de serveis d’accés a partir d’un enfocament centrat en l’usuari. I de l’altra, avançar en el desplegament de serveis avançats en la distribució de continguts per la xarxa, com són els àudios múltiples.

Tot i que els pilots es concreten dins l’estàndard HbbTV, que és l’adoptat per la majoria de broadcasters europeus, les millores de disseny en la infraestructura de continguts que es facin es podran utilitzar des dels altres serveis de distribució de continguts que la CCMA utilitza.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram