El consell d’administració de RTVE, a proposta del seu president, José Manuel Pérez Tornero, ha aprovat per unanimitat una nova estructura organitzativa de la corporació en la qual se suprimeixen les direccions de TVE i RNE i se’n creen de noves.

El canvi més sonat és el nomenament de Mamen del Cerro com a nova directora de continguts informatius de RTVE. La fins ara directora d’informatius de RNE relleva Enric Hernàndez, fitxat el setembre de 2019 amb el rebuig dels professionals, i que en principi continuarà a l’ens com a director de RTVE.es.

A més, es crea la direcció de continguts generals de RTVE, amb Amalia Martínez de Velasco al capdavant, provinent de Samsung TV Plus i amb una àmplia trajectòria a Viacom i Paramount.

Dues altres noves direccions són la d’educació, diversitat, cultura i internacional, a càrrec d’Ignacio Elguero, fins ara director de RNE, i la d’estudis i mitjans tècnics, amb José Luis Muñiz, des de 2018 responsable d’implantació de projectes corporatius a RTVE.

A més, la direcció corporativa de RTVE és assumida per Marta Torralvo, en els darrers tres anys directora general econòmic financera de Renfe Operadora.

Per la seva part, María Eizaguirre, periodista dels serveis informatius de TVE, es fa càrrec de la direcció de comunicació i participació, que a partir d’ara passa dependre del gabinet de la presidència.

Completen la nova estructura el director del gabinet de presidència José Juan Ruiz, amb una llarga trajectòria a RTVE Catalunya, i el secretari general Alfonso Morales, fins ara president del consell d’administració de Telemadrid.

A més d’Enric Hernàndez, surten de l’organigrama David Valcarce (fins ara director de TVE), Fernando López (director de continguts i canals de TVE), Federico Montero (director general corporatiu), Verónica Ollé (secretària general) i María Escario (directora de comunicació).