La corporació pública ha tancat l’any amb 33,56 milions d’euros de pèrdues, un 75,1% menys que els 134,8 milions registrats el 2014, reduint a la meitat els 70 milions negatius previstos al setembre. Tot i així, RTVE assegura en un comunicat que “equilibra els seus comptes per primer cop en els darrers anys”, una afirmació que es desmenteix al reconèixer els 33,56 milions de pèrdues.

A banda, RTVE presumeix d’haver reduït la despesa en 40,2 milions respecte els 948,70 fixats en els Pressupostos Generals de l’Estat, complint així amb el límit establert per “primer cop” en els darrers tres exercicis. Aquesta reducció, però, ha estat possible gràcies a què el Ministeri d’Hisenda ha permès una deducció de l’IVA per valor d’uns 70 milions, de manera que les pèrdues s’haurien situat per sobre dels 100 milions altre cop.

El tancament definitiu es preveu efectuar al març, quan es coneguin les liquidacions de les operadores de telecomunicacions i televisió, que RTVE estima amb un creixement de 40 milions respecte 2014.

De cara al 2016, l’ens públic contempla unes perspectives econòmiques “encara més favorables”, gràcies als 100 milions d’euros addicionals previstos en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram