Vicente Sanz, exsecretari general i excap de personal de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), des del juliol del 2010 estava imputat per tres delictes d’abusos sexuals a tres treballadores de l’ens. Ara, el Jutjat número 1 de Paterna ha sumat els càrrecs d’amenaces i assetjament sexual.

D’aquesta manera, el jutge accepta parcialment la petició de l’acusació particular, i rebutja el delicte de coaccions, ja que considera que aquest està inclòs en la resta de càrrecs que se li imputen. Amb tot, la resolució no és ferma i les parts poden presentar recurs d’apel·lació.

Demanen la responsabilitat civil de RTVV

Intersindical Valenciana, que forma part de l’acusació popular, ha mostrat la seva satisfacció per l’ampliació dels delictes, però considera que la instrucció s’està allargant “en excés”, i espera que durant aquest 2012 es pugui celebrar el judici.

El sindicat també espera que el Jutjat declarin la responsabilitat civil de RTVV, degut al càrrec de Sanz i a la utilització de les instal·lacions i mitjans de l’ens per cometre els delictes pels quals està imputat.

A més, Intersindical reitera que el director general de RTVV, José López Jaraba, va tenir un “comportament indigne” per no obrir un expedient sancionador contra Sanz, i per no haver actuat des del moment en què va ser coneixedor de l’abast dels fets, ja que ho va fer quan va transcendir la denúncia de les treballadores als mitjans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram