El Jutjat de Paterna considera que Radiotelevisió Valenciana ha de pagar 13,5 milions d’euros a Mediapro per haver rescindit el contracte amb la productora catalana a meitat de la seva vigència, renunciant a transmetre les dues darreres temporades de la Fórmula 1, segons informa El País. Malgrat l’ens ja va destinar una partida en el pressupost del 2012 per fer front a l’execució d’una sentència desfavorable, RTVV recorrerà.

El febrer del 2012, el vicepresident del Consell, José Císcar, va argumentar la rescissió del contracte amb Mediapro per la “variació” de les condicions, ja que entenia que les emissions de Canal 9 estaven lligades a les de La Sexta.

Amb el procés d’absorció per part d’Antena 3, però, La Sexta va renunciar a la Fórmula 1 i la cadena de Planeta es va quedar els drets. Segons va dir Císcar, les retransmissions a través d’Antena 3 perjudicarien les de la televisió pública valenciana, ja que tenia força més audiència que La Sexta.

Amb tot, ambdues parts podrien arribar a un acord extrajudicial a causa de la sentència de fa dos anys d’un jutjat de Barcelona on es donava la raó a RTVV pels drets de transmissió del futbol en obert, i que determinava que l’ens tenia dret a rebre una indemnització de Mediapro per danys i perjudicis. De fet, fa mesos que hi havia negociacions en aquest sentit amb l’anterior direcció de RTVV.