El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha decidit suspendre el judici per l’ERO a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) arran de la demanada col·lectiva presentada per Intersindical Valenciana, previst per al 6 de novembre. El motiu és que l’Audiència Nacional ha admès sengles demandes de CCOO i CGT sobre el mateix assumpte i les ha unit en una mateixa causa. Per la seva part, UGT també la va presentar al Tribunal Superior, però encara no ha rebut una resposta.

El TSJPV estima que totes les demandes s’haurien d’acumular en un únic tribunal. Segons la Llei de jurisdicció Social, el Tribunal Superior seria l’encarregat d’instruir-les si l’ERO només afecta l’àmbit territorial del País Valencià, però si l’expedient va més enllà d’aquests límits el cas hauria de passar a l’Audiència Nacional.

Ara RTVV té tres dies per concretar si l’expedient de regulació també afecta els treballadors de fora del País Valencià.

L’ERO, aturat

Per altra banda, RTVV tindria problemes per obtenir fons de cara a pagar les indemnitzacions, un altre motiu pel qual els acomiadaments estan aturats. Segons informa VolzPópuli, fonts de la banca creditora han assegurat que ha rebutjat concedir el finançament per a l’ERO (ja aprovat per Treball) després de detectar discrepàncies en la informació enviada per l’empresa. En concret, la direcció de RTVV calcula que necessita un 70 milions d’euros, mentre l’entitat financera estima que són uns 40.

Amb tot, la xifra podria superar els 100 milions si els tribunals donessin la raó als treballadors en les demandes presentades, on entre altres coses reclamen 45 dies per any treballat.

Des del Govern valencià, però, es nega que no s’estigui aplicant l’expedient per manca de diners (les primeres sortides es preveien al setembre), sinó perquè a causa del seu volum (1.198 treballadors d’una plantilla de 1.695) s’estan allargant els terminis previstos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram