RTVV ja ha fet efectiu el pagament a Mediapro com a indemnització per haver rescindit el contracte a meitat de la seva vigència per les transmissions les dues darreres temporades de la Fórmula 1, tal com va establir el Jutjat. Segons el denuncia el comitè d’empresa, el cost per no transmetre ha estat de 15,5 milions d’euros: els 11 milions que reclamava la productora; 1,5 milions d’interessos, i 3 més dels costos processals.

La xifra, però, no inclou el cost que ha tingut tot el procés per a RTVV, en el qual ha pagat honoraris a advocats de Londres, que es on es gestionaven els drets amb propietari de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone.

Per la seva part, Mediapro remarca que havia arribat a un principi d’acord amb l’anterior direcció de RTVV per compensar els deutes pendents i retirar les demandes judicials, motiu pel qual havia demanat “vàries” reunions amb els tres liquidadors de l’empresa. Davant el rebuig d’aquests a reunir-se i la manca de “voluntat de negociació”, la productora catalana va sol·licitar l’execució de la sentència.

40 milions en la Fórmula 1

El comitè d’empresa recorda que, en total, RTVV haurà pagat prop de 40 milions per la Fórmula, més que els costos laborals de tota la plantilla per al 2014 que havien plantejat per mantenir la radiotelevisió pública i que la Generalitat “no va voler assumir”.

El comitè considera un “escàndol” que la Generalitat hagi tancat RTVV per una sentència adversa per vulnerar els drets dels treballadors i en canvi “no haja pres cap mesura contra els directius que han gestionat l’empresa de manera corrupta i han malbaratat els diners de tots els valencians”.

En aquest sentit, nega que el tancament s’hagi produït pels costos laboral, ja que “xifres com estes ho demostren”.

El conflicte

El febrer del 2012, el vicepresident del Consell, José Císcar, va argumentar la rescissió del contracte amb Mediapro per la “variació” de les condicions, ja que entenia que les emissions de Canal 9 estaven lligades a les de La Sexta.

Amb el procés d’absorció per part d’Antena 3, però, La Sexta va renunciar a la Fórmula 1 i la cadena de Planeta es va quedar els drets. Segons va dir Císcar, les retransmissions a través d’Antena 3 perjudicarien les de la televisió pública valenciana, ja que tenia força més audiència que La Sexta.