Els deutes que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha anat adquirint amb el sector audiovisual s’assumiran de “forma progressiva” durant aquest exercici. Així ho va afirmar la portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, en resposta parlamentària al portaveu de Compromís, Enric Morera, sobre el deute de 20 milions d’euros de l’ens amb les empreses del País Valencià.

La consellera argumenta que la crisi econòmica general i la del sector en particular han provocat “uns reajustaments de les relacions empresarials entre RTVV i els seus proveïdors”. Amb tot, Sánchez de León remarca que l’ens ha estat el “motor històric” de la producció audiovisual al País Valencià “conjugant una producció pròpia que assegura l’eficiència dels seus propis recursos amb el recolzament a la indústria independent”.

Cal recordar que les empreses de l’audiovisual han denunciat en diverses ocasions els endarreriments en els pagaments de RTVV, a qui acusaven d’“ofegar” el sector amb factures impagades de 20 mesos.

De fet, algunes empreses que treballaven per a l’ens han hagut de tancar a causa de l’endarreriment en el pagament dels serveis que prestaven.