La direcció de Radiotelevisió Valenciana sancionarà amb un o dos mesos sense sou i ocupació els 48 treballadors que el passat 16 de juliol van ocupar en directe el plató dels informatius de Canal 9 per protestar contra l’ERO que acabaven d’anunciar.

Entre els sancionats hi ha 12 dels 23 membres del comitè d’empresa, la qual cosa dificultarà el suport i l’assessorament dels representants als treballadors afectats per l’expedient de regulació, el qual es començarà a executar a finals de mes. Per a Intersindical Valenciana, es tracta d’un “atac en tota regla als més elementals drets laborals”.

“Provocació”

La resolució de l’expedient disciplinari es va comunicar aquest dimecres, en plena vaga general, fet que l’organització considera “una veritable provocació i una burla”. Intersindical ja ha avançat que acudirà als tribunals en considerar que s’ha produït una “persecució sindical”.

L’organització també destaca el “contrast” entre la manera de gestionar aquestes sancions i la “desídia” mostrada amb el l’exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz, acusat d’assetjament sexual a tres treballadores, i a l’hora d’aclarir l’actuació dels directius que han dut la radiotelevisió pública a la “ruïna”.