La Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols ha posat en marxa aquest dimarts una campanya de recollida de firmes a internet perquè les cadenes de televisió avancin les emissions del prime time i els espais de màxima audiència no finalitzin “en cap cas” més tard de les 23 h, per tal que els telespectadors “no hagin de reduir les seves hores de son”.

L’entitat denuncia que les televisions endarrereixen cada cop més l’inici i el final dels programes de màxima audiència sense respectar els horaris de la ciutadania. Segons els responsables de la Comissió, el 90% dels espais del prime time finalitzen més tard de les 23.30 h, i el 55% ho fa després de la mitjanit. Això provoca, afegeix, que els espectadors se’n vagin al llit tard i no puguin descansar el temps necessari.

L’entitat explica que els telespectadors de l’Estat dormen 53 minuts menys que la mitjana europea, una “alteració” que pot augmentar el grau d’estrès, cansament, sinistralitat i absentisme laboral, i repercuteix en la productivitat i el fracàs escolar, segons el president de la Comissió, Ignacio Buqueras. “Som una singularitat a Europa i hem de normalitzar els nostres horaris amb els de la resta de països de la Unió Europea”, afegeix al respecte.