La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, preveu que la reunió del proper 20 d’abril entre el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, serveixi perquè hi hagi un “principi d’acord” sobre les emissions de TV3 al País Valencià.

Segons la líder del PP a Catalunya, la situació actual és responsabilitat del Govern espanyol, ja que ha impedit que el Govern valencià disposi d’un “segon múltiplex”, com si tenen Catalunya i Illes Balears. Cal recordar, però, que el Govern de Camps ja té un segon MUX, i el que reclama és un tercer per emetre-hi TV3, entre altres cadenes.

Amb tot, Sánchez-Camacho ha assenyalat que la Generalitat valenciana disposarà d’un altre múltiplex amb el PP a la Moncloa, i que d’aquesta manera es podrà tancar un acord entre ambdós territoris per “garantir la reciprocitat legal de les dues emissions”.

Defensa les sancions a ACPV

Per altra banda, Sánchez-Camacho va defensar les multes a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), perquè està a favor “del compliment de la llei”. En aquest sentit, va recordar que la llei de l’audiovisual va tenir el suport de PSOE i CiU, i que aquesta estableix “sancions” quan una televisió emet de forma “il·legal” en un altre territori. Un fet que “malmet drets d’emissió”, com ara els esportius, que “es paguen en l’àmbit d’una comunitat autònoma” però després també es veuen en un altre territori.

Font: ACN