El periodista Saül Gordillo serà el nou director de Catalunya Ràdio i ocuparà el buit deixat per Fèlix Riera, destituït al juliol. El seu nom ha estat proposat per Esquerra amb el beneplàcit de CDC, en el marc de l’acord que mantenen a Junts pel Sí. El nomenament de Gordillo ara l’ha d’aprovar el consell de govern de la CCMA a proposta del seu president, Brauli Duart, cosa que realitzarà aquest dimecres.

Quan es va cessar Riera, la Corporació va assegurar que la mesura s’emmarcava en el “procés de reorganització gradual” iniciat arran de la seva transformació en una única empresa de mitjans, però es va deixar per després de l’estiu determinar quin paper tindria la nova direcció de Catalunya Ràdio dins de l’organigrama. Des d’aleshores, el dia a dia de l’emissora el pilotaven el cap de programes, Jordi Català, i el d’informatius, Francesc Cano.

El nomenament de Saül Gordillo arriba just quan hi ha acord per formar Govern a la Generalitat, fet que no és casualitat. Com tampoc ho és que, al juliol, poc després de partir peres CDC i Unió, Rita Marzoa s’incorporés com a nova consellera de la CCMA (a proposta d’ERC) i es destituís Fèlix Riera (proposat per Unió, d’on era militant).

Trajectòria de Gordillo

Saül Gordillo va fitxar com a consultor social media d’El Periódico el setembre de 2011, tasca que compaginava amb diverses col·laboracions, entre les quals a L’oracle de Catalunya Ràdio i Els matins de TV3.

Anteriorment havia estat durant quatre anys director de l’Agència Catalana de Notícies, d’on va ser cessat l’abril de 2011 quan va canviar el seu consell d’administració arran també d’un canvi en el Govern. Gordillo es va forjar a El Punt, diari al qual es va incorporar com a corresponsal el 1989 i on va arribar a director de les edicions del Maresme i Rubí i redactor en cap a Barcelona.

Saül Gordillo és un especialista en la internet catalana i la informació 2.0, i és autor dels llibres Revoltats (2015), Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet (2014), Superperiodistes en l’era de la sobreinformació (2010) i Nació.cat (2007).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram