Jesús G. Albalat, Guillem Sànchez i Maria Jesús Ibáñez (foto: Xavier González / El Periódico).

El Periódico de Catalunya i The Boston Globe han estat guardonats amb el Premi Internacional Save the Children per les respectives investigacions sobre “la realitat dels abusos sexuals a menors”.

El 2016 El Periódico va destapar els abusos sexuals silenciats als col·legis religiosos dels Germans Maristes, en una sèrie de reportatges dels periodistes Guillem Sànchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez, que van ser guardonats amb Premi Ramon Barnils, el Premi Ortega y Gasset, i el Premi Josep Maria Planes. Posteriorment, el diari ha anat destapant altres casos d’abusos a menors en altres organitzacions religioses.

Per la seva part, el 2003 The Boston Globe va revelar la pederàstia de l’Església de Massachusetts, en un treball que va guanyar el Premi Pulitzer i va tenir una adaptació cinematogràfica amb Spotlight.

Ambdues capçaleres rebran el Premi Internacional Save the Children aquest dimarts, en un acte en què també es distingiran actors com juntament amb Diego Luna, Clara Lago i Dani Rovira; el músic James Rhodes; activistes como Waris Dirie i Miriam González, o el movimiento ecologista Fridays for Future.