La Diputació de València ha obert una licitació per a la contractació dels serveis de comunicació audiovisual televisiva. El pressupost és de 2.685.000 euros (amb IVA, 3.248.850) per a un període d’un any renovable per sis mesos. Les candidatures han de tenir llicència per emetre a tot el País Valencià, amb la qual cosa es redueixen a dos: Mediterráneo TV i la recent creada de Beovisión, que encara no emet. Es dóna per fet que l’escollida serà aquesta última empresa, que tot just va canviar la seva raó social el 17 d’octubre.

El termini per presentar-se a la licitació és de 16 dies naturals i “l’únic criteri” d’adjudicació serà el del preu, escollint-se el més “avantatjós”, que en tot cas no pot ser un 15% inferior a la mitjana d’ofertes admeses.

Entre les condicions per prestar el servei, les licitadores han d’emetre almenys 13 hores diàries de programació, de les quals el 90% han de ser en valencià. L’adjudicatària haurà de difondre els continguts aportats per la mateixa Diputació, i completar-los amb informatius i espais que difonguin la cultura, les festes i els esports valencians.

Amb tot, la Diputació s’encarregarà de donar el vistiplau definitiu a la graella, la qual se li haurà d’entregar amb 30 dies d’antelació.  

Les intencions de Rus

El president de la Diputació, Alfonso Rus, s’ha mostrat partidari en diverses ocasions d’injectar diners públics a projectes audiovisuals privats en valencià que ocupessin el lloc deixat per Canal 9. Quan es va anunciar que Beovisión tenia el vistiplau del Govern per llogar la llicència de Las Provincias TV, es va donar per fet que comptaria amb el suport econòmic de la Diputació de València.

La licitació del servei televisiu arriba gairebé un any després de l’anunci de tancament de Canal 9, i a sis mesos vista de les eleccions municipals i a la Generalitat.

Oposició al projecte

Precisament, la proximitat de les eleccions és una de les motivacions de Rus a les quals apunten tots els grups de l’oposició, que han criticat la mesura i han recordat que podria vulnerar la llei de supressió de RTVV.

Del mateix parer és el comitè d’empresa de l’extinta RTVV, que recorda que Alfonso Rus, com a diputat a les Corts, va votar el tancament de la radiotelevisió pública. “Rus ha tingut una col·laboració necessària en el tancament d’una empresa per participar directament, amb un decret de la presidència de la corporació provincial, en l’obertura d’una nova televisió que té el mateix àmbit de cobertura, el mateix objecte social i que és competència directa de la que ell ha tancat”, ha denunciat en un comunicat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram