Aquest cap de setmana se celebra a Sitges la 15a edició del Mercat de Documental Euro-mediterrani, on els productors donaran a conèixer els seus darrers treballs, així com una selecció de 28 projectes que busquen finançament, davant una seixantena de televisions de tot el món (entre les quals TV3, TVE, Canal+, BBC, Al-Jazeera, France Télévisions o Arte). Medimed preveu reunir més de 300 professionals d’una cinquantena de països en una edició en què el país convidat és Israel.

En total, el catàleg de 2014 presenta uns 500 títols que tracten temes relacionats amb els drets humans, la geopolítica, la història, la cultura, la natura, els viatges o el periodisme d’investigació.

Augment de producció catalana

Enguany, la presència de produccions catalanes ha incrementat respecte el 2013: s’han seleccionat quatre projectes per al Pitching Forum; 12 produccions per a l’Speedy pitch (trobades de 10 minuts) i, a banda, el videolibrary compta amb una quarantena de títols.  

L’any passat, els 25 projectes que es van presentar en busca de finançament van marxar amb alguna precompra. I és que, en la passada edició, l’organització va percebre que les televisions internacionals havien reactivat les compres de documentals.