Aquest divendres, Maricel Televisió de Sitges ha quedat desvinculada de Canal Blau i del Consorci Teledigital del Garraf, tal com va decidir l’Ajuntament al novembre. La intenció de l’equip de govern és continuar oferint el servei de ràdio i televisió a la població sitgetana, però ara a través d’una plataforma digital, tal com han fet anteriorment altres municipis catalans.

El nou projecte es començarà a treballar aquest mes de març amb l’objectiu d’“adaptar la realitat dels mitjans de comunicació municipals a les noves necessitats tant en termes econòmics com a nivell de consum de continguts”.

En aquesta nova etapa es comptarà amb cinc dels set treballadors que aportava al Consorci; és a dir, els que estaven contractats per l’Ajuntament. Els altres dos, aportats per Sitges però contractats per la televisió, han estat acomiadats.


Col·laboracions amb altres mitjans

El consistori admet que el nou projecte suposarà “alguns sacrificis” pel que fa als hàbits de consum televisius, però remarca que la finalitat és adaptar-se a “la forma predominant que tindran els mitjans audiovisuals en un futur no gaire llunyà”. Amb tot, el govern municipal assegura que per cobrir alguns esdeveniments es necessitaran “col·laboracions puntuals amb altres mitjans convencionals” per poder-los fer arribar a la població com fins ara.

A banda, en la nova etapa, l’Ajuntament passarà a gestionar la publicitat dels mitjans, la qual estava en mans de l’empresa municipal ICV-SAM. L’objectiu és aconseguir prou recursos externs per garantir la sostenibilitat econòmica de la futura plataforma digital.

Ara el Consorci Teledigital del Garraf queda format pels ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Canyelles, Cubelles i Vilanova i la Geltrú, els quals volen redefinir el projecte després de la sortida de Sitges i la d’Olivella de fa un any.