El nou director dels serveis informatius de TVE no comença amb bon peu. Aquest divendres, el Consell d’Informatius de la cadena va emetre un informe no vinculant on conclou que Julio Somoano “no és idoni” per al càrrec.

En la realització del document, el Consell va proposar un referèndum entre els professionals dels serveis informatius, on un 70,97% (335) va rebutjar el nomenament de Somoano; un 8,05% (38) el va recolzar, i el 20,97% (99) va votar en blanc. Amb un cens de 1.607 treballadors, la participació es va quedar en un 29,37% (472).

Per fer l’informe, el Consell d’Informatius va convidar Somoano a presentar una declaració sobre les directrius del seu projecte, cosa que no va fer. L’òrgan dels treballadors d’informatius ho lamenta, ja que, segons va assegurar, hauria aportat “més elements de judici” als treballadors a l’hora de votar.

A banda, considera que, en igualtat de mèrits, és preferible que els directius de TVE siguin treballadors de la casa, i tot i que Somoano va pertànyer durant un curt període de temps a RNE, el Consell considera que el seu coneixement de l’empresa “no és comparable” al d’altres professionals de TVE.

Per tot plegat el Consell d’Informatius de la cadena pública considera que Julio Somoano “no és idoni” per ocupar la direcció dels serveis informatius de TVE. L’òrgan dels treballadors afegeix que, en tot cas, si és nomenat, espera que “compleixi amb els principis de qualitat, independència, rigor i pluralitat que estableixen la Llei de la ràdio i la televisió estatals, l’Estatut d’Informació i els principis de programació.

Sobre el referèndum entre la plantilla, el primer que es realitza, el Consell d’Informatius de TVE considera que és un “fet històric”, tot i que admet que hauria desitjat una major participació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram