La lluita perquè les cadenes senyalitzin correctament la seva programació continua. L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) ha demanat a les televisions que facin una qualificació per edats dels programes i sèries que sigui “coherent” amb el contingut, especialment amb el que s’emet en horari d’especial protecció a la infància (de 17 a 20 h). “Una correcta senyalització proporciona una valuosa eina als pares a l’hora de triar els continguts més adequats”, argumenta.

L’organització denuncia que en la franja de màxima protecció se senyalitza Sávame (Telecinco) i la telenovel·la Ángel rebelde (Nova) per a majors de set anys, i les sèries Como conocí a vuestra madre i Dos hombres i medio (Neox) i Teen Mom 2 (MTV) per a tots els públics.

A més, remarca que de 17 a 20 h també s’emeten magazíns informatius com España directo (La 1) o Más vale tarde (La Sexta), qualificats com a aptes per a tots els públics, que durant aquests dies “s’han excedit” en la cobertura del cas de la nena de 12 anys trobada morta a La Corunya. “Amb freqüència s’ha abordat el luctuós fet sense aportar noves informacions, tan sols removent el dolor i l’horror del cas”, assegura TAC, per a qui aquest tractament és “més propi de la morbositat que del dret a la informació en una societat democràtica”.

Al juliol, TAC va fer públic un informe que concloïa que 78% dels programes emesos en horari d’especial protecció a la infància eren “inapropiats” pels seus continguts, i que el 74% se senyalitzava incorrectament.

Per tot plegat, l’associació ha tornat a demanar formar part de l’entitat o comissió que decideixi la qualificació per edats en el nou projecte de senyalització que està desenvolupant el Govern espanyol, el qual homogeneïtzarà els sistemes d’advertència sobre continguts d’obres audiovisuals per a televisió, cinema i internet, que actualment utilitzen criteris diferents.