Gran part de la població de la comarca de l’Alt Maestrat no pot sintonitzar Canal 9, el Nou/24, Nou 2 i Ràdio 9 a través de TDT. I és que, aquest dilluns, l’empresa Iberdrola ha deixat sense subministrament elèctric la torre de comunicacions que la Generalitat valenciana té a Vilafranca, incidència que també afecta el servei d’emergències 112.

Inicialment, l’Ajuntament havia apuntat a un suposat impagament, però Radiotelevisió Valenciana(RTVV)  ha negat que aquest hagi estat el motiu i ho ha atribuït a la denúncia d’una companyia de telefonia mòbil per una presumpta connexió il·legal.

Posteriorment, Iberdrola ha assegurat que no havia precintat el transformador de la torre, com així havien dit tant el consistori com RTVV, sinó que havia extret una connexió directa a la xarxa que no tenia contracte de subministrament. Amb tot, al web de l’Ajuntament es pot observar en una imatge el precinte que ha col·locat l’empresa elèctrica.

Tot i que l’ens s’ha presentat com a part “damnificada”, no és el primer cop que li haurien suspès un servei per impagament. Canal 9 internacional va deixar d’emetre per via satèl·lit pel deute acumulat amb Telefónica de Sistemas, tot i que la direcció va argumentar que prescindia del servei com a mesura d’estalvi i per potenciar l’àrea multimèdia, fent arribar el senyal a través d’internet