Aquest dissabte, el diari digital de Perpinyà creat al 2006, La Clau, s’actualitzarà per darrera vegada, segons informa El Punt Avui. Tot i que el web no desapareixerà del tot i s’hi podran continuar consultant els articles publicats fins ara, a partir d’ara no s’afegirà contingut nou. El diari bilingüe català i francès, que apostava per una informació transfronterera, estava basat en una estructura associativa i de voluntariat que, finalment, no ha pogut esdevenir econòmicament viable.

La Clau va ser impulsada pel periodista Esteve Valls, que a principis d’any va deixar el projecte. Actualment el director del digital era el perpinyanenc Marc Delclòs i l’administrador, Vincent Dumas, que presideix el think tank Open.cat, creat el 2010 en paral·lel al digital. El comitè editor està format pel mateix Dumas, Delclòs i Joan Peytaví, redactor de La Clau.

El projecte Open.cat pretén impulsar dinàmiques i reflexions econòmiques i socials en el marc eurocatalà de l’àrea compresa per Perpinyà, Figueres i Girona. El primer acte públic d’Open.cat tindrà lloc el 21 d’octubre a Perpinyà amb una conferència sobre màrqueting i desenvolupament territorial.