L’editora de Levante-EMV ha anunciat el tancament de l’edició de Castelló del diari després de 28 anys en circulació. La decisió arriba un cop Prensa Ibérica Media ha consumat l’adquisició de Grupo Zeta, que entre les seves capçaleres té El Periódico Mediterráneo, el diari líder de la demarcació.

El tancament de Levante de Castelló suposa l’acomiadament de sis treballadors i el trasllat de tres a València i cinc a Mediterráneo. El comitè d’empresa ja avisat que exercirà “totes les opcions legals i sindicals en defensa dels drets dels treballadors afectats”.

Els representants de la plantilla rebutgen el tancament “pel que significa tant en pèrdua d’ocupació com per la inexplicable opció d’enterrar gairebé 30 anys de pluralitat informativa i presència a Castelló”.

Per altra banda, Prensa Ibérica ha proposat reduir al diari Superdeporte entre cinc i nou llocs de treball (de 35) amb un pla de baixes incentivades. El comitè d’empresa i la plantilla ho rebutja i han iniciat els tràmits per convocar una vaga.

La Unió de Periodistes Valencians considera que totes aquestes retallades són “un nou colp a la professió periodística i a la necessària pluralitat informativa”. Per a l’entitat, aquesta situació “només fa que perjudicar la qualitat de la informació i agreujar la precarització del sector”.