El Grup Enderrock ha decidit “interrompre” indefinidament les edicions en paper de les revistes Jaç i Sons de la Mediterrània per motius “cojunturals i econòmics”. Per compensar-ho, el grup impulsarà els portals jazz.cat i sonsdelamediterrania.cat. Paral·lelament, la revista Enderrock ampliarà pàgines per incloure els continguts de folk i música d’arrel, mentre que 440Clàssica farà el mateix amb els de jazz.

El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha explicat a l’ACN que el motiu de la mesura és la caiguda dels ingressos publicitaris i la “manca de suport institucional”, per la reducció del 90% en les subvencions del Govern a les revistes en català.

Continguts multiplataforma

El grup destaca que la seva voluntat sempre ha estat difondre els continguts musicals en formats transversals, interactius, multimèdia i multiplataforma. En aquest sentit, al febrer del 2011 va presentar el nou web d’Enderrock reconvertit en un diari musical digital de l’escena catalana que inclou quatre canals de ràdio i dos de televisió.

La revista Jaç, dedicada al jazz, el blues i les músiques improvisades, es va llançar a l’hivern del 2003; des d’aleshores ha publicat 42 números amb una periodicitat bimestral, a més d’editar una cinquantena de discos i DVD de jazz vinculats a l’escena catalana.

Per la seva part, Sons de la Mediterrània, dedicada a la música folk, ètnica i d’arrel dels Països Catalans i de la Mediterrània, es va començar a publicar a la tardor del 2000, sota el nom de Folc. En total ha publicat 63 números, també de caràcter bimestral.