El consell d’administració de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT) va aprovar aquest dimecres una reducció de plantilla de l’emissora municipal que suposa l’acomiadament de set dels 22 treballadors. L’Ajuntament argumenta que, davant l’actual política d’austeritat econòmica, es veu “obligat a reestructurar el model” de Tarragona Ràdio per adaptar-ne un de “més realista, com ja s’ha fet a d’altres mitjans públics”.

Segons explica el consistori, l’emissora té un pressupost d’1,2 milions d’euros, dels quals el 80% correspon al personal. Així doncs, la reestructuració suposarà un estalvi de 300.000 euros que es sumaria a l’aconseguit amb altres mesures dutes a terme per l’EMMCT, com ara la reducció del 40% de la despesa ordinària.

Els treballadors, dolguts

Entre els acomiadats hi ha el director, Ricard Lahoz, que portava més de 15 anys a l’emissora. “Volem denunciar la manera com s’ha portat el procés i els criteris en l’elecció dels companys acomiadats”, han assenyalat els treballadors al web de la ràdio pública, on destaquen que es tracta del procés més ampli de reestructuració d’una empresa municipal de Tarragona.

“Ens sentim profundament dolguts amb la situació en què queda un dels més emblemàtics mitjans de comunicació públics de Catalunya”, afegeixen.

150 acomiadaments a les comarques tarragonines

La demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) explica que els acomiadaments arribes després d’un “malestar general pels continus rumors i molt de neguit” per part dels treballadors d’EMMCT.

L’organització recorda que a les comarques tarrgonines ja han perdut la feina gairebé 150 professionals en el darrer any, i que molts altres estan en perill. Per això, mostra la seva preocupació davant la “desenfrenada sagnia” d’acomiadaments “basada exclusivament en criteris economicistes i en una flagrant manca de respecte pel dret de la informació i la llibertat de premsa”.

El sindicat no accepta que l’actual crisi econòmica sigui “l’excusa perfecta” per aprimar plantilles i “desfer-se” de professionals veterans. “L’amenaça permanent d’acomiadament i la pressió psicològica i empresarial sobre els periodistes, juntament amb la instrumentalització política, poden ferir de mort un periodisme independent, plural i de qualitat”, assenyala l’SPC en un comunicat. En aquest sentit, denuncia el sentiment de por existent en algunes redaccions, “el que condiciona i coacciona la llibertat periodística i afecta, sens dubte, la qualitat del treball i les condicions laborals dignes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram