Telefónica i Mediapro han tancat un acord per a la cessió dels drets residencials d’emissió de la UEFA Champions League i la UEFA Europa League per a les properes tres temporades, la comercialització de les quals tenia adjudicades la productora catalana.

Si la UEFA dona el vistiplau, Telefónica pagarà 1.080 milions d’euros (360 milions per temporada) i podrà revendre els drets a altres plataformes de pagament interessades. L’acord també estableix que els ingressos publicitaris dels canals que Movistar+ posi en marxa per emetre les competicions es compartiran amb Mediapro.

La productora de Jaume Roures conserva els drets d’emissió dels establiments públics; mantindrà la difusió de les dues competicions a través de beIN Connect, i emetrà un partit per jornada en obert dels equips espanyols que competeixin a l’Europa League.

D’aquesta manera, la temporada que ve per primera vegada no s’emetrà cap partit en obert de la Lliga de Campions en obert.

La cessió dels drets de les dues competicions europees se sumen a l’adquisició dels drets de la Lliga de futbol espanyola aquesta mateixa setmana. En total el cost net de les tres competicions “amb prou feines puja un 5% respecte a l’última temporada de l’anterior cicle”, ressalta Telefónica.