Les plataformes televisives de Telefónica a Europa i l’Amèrica Llatina incorporaran els continguts de Netflix. Després d’uns mesos de negociacions, ambdós grups han tancat un acord que variarà segons el mercat. Els detalls comercials de cada país s’aniran anunciant a mesura que es vagin fent els respectius llançaments. Els primers s’anunciaran en les properes setmanes a l’Amèrica Llatina, mentre que a Espanya el llançament està previst per a finals d’any.

Una cooperació d’aquestes característiques entre empreses fins ara rivals implica que ambdues hi vegin guanys. En concret, Telefónica busca millorar l’oferta de la seva plataforma incorporant continguts de renom, mentre que Netflix persegueix impulsar el seu negoci en països on té molt marge de creixement.

“Aquest acord suposa un gran pas endavant en l’aposta de Telefónica per la innovació oberta i la col·laboració amb companyies líders de tot el món”, ha assenyalat el seu president executiu, José María Álvarez-Pallete. “Volem oferir als nostres clients l’oferta de continguts més completa possible, ja sigui producció original de Telefónica o de tercers. L’acord amb Netflix contribuirà a reforçar aquest objectiu en totes les nostres plataformes multicanal”, ha afegit.

“La possibilitat d’accedir als continguts de Netflix a través dels diferents canals de vídeo i televisió de Telefónica permetrà als usuaris poder gaudir de tots els seus continguts favorits en un sol lloc”, ha destacat per la seva part el cofundador i conseller delegat de Netflix, Reed Hastings.